فضیلت حفظ قرآن کریم
چرا قرآن را حفظ میکنیم؟
بیست و پنج دلیل وجود دارد که تورا وادار به حفظ قرآن و حفظ کردنش برای خانواده ات می کند.
۱. حفظ قرآن سنت پیروی شدهای است.
نبی صلی الله علیه وسلم قرآن کریم را حفظ کردند و آن را در هر سال با جبرییل علیه سلام دور و مدارسه میکردند.
۲. حفظ قرآن صاحبش را از آتش جهنم میرهاند؛ پیامبر صلی الله علیه وسلم میفرمایند: « اگر قرآن را در پوستی قرار دهی و ان را در اتش بیندازی، نمی سوزد.» ( این را احمد روایت کرده است.)
۳. قرآن در قیامت برای صاحب و حافظش شفاعت میکند؛ نبی اکرم صلی الله و علیه وسلم می فرمایند: « قرآن را بخونید؛ زیرا او روز قیامت برای صاحب و حافظش شافع میشود.»
۴. قرآن درجههای صاحبش را در جنت بالا میبرد؛ همانگونه که در حدیث آمده است: « به صاحب قرآن گفته میشود : با ترتیل بخوان و بالا برو همانگونه که در دنیا با ترتیل میخواندی، جایت همانجاست که آخرین ایه قرآن رابخوانی.»
۵. حافظ قرآن لیاقت و شایستگی احترام و بزرگداشت را دارد؛ چون در حدیث آمده است: « همانا از بزرگداشت الله تعالی جهت تکریم مسلمان پیر و حافظ قرآنی که غلو و جفا کنند در حق او نباشد. (حدیث)
۶. حافضان قرآن اهل و بندگان خاص الله تعالی هستند؛ در حدیث آمده است: « همانا خداوند متعال از میان مردم اهلی دارد. گفتند: ای رسول الله! آنان چه کسانیاند؟ فرمودند:« انان اهل قران، که اهل و بندگان خاص خداهستند.»
۷. کسی که قرآن را حفظ کند گویا که نبوت در میان دو پهلویش قرار گرفته، جز اینکه بر او وحی نمیشود.
۸. حافظ قرآن جایگاه رفیع و منزلتی والایی دارد و همراه فرشتگان است در حدیث وارد شده:« ان کسی که قران بخواند و در خواندن ان ماهر باشد همراه سفیران بزرگوار نیک منش ( فرشتگان) است».
۹. حفظ قرآن درجهای رفیع در دنیا قبل از آخرت است.
نبی صلی الله علیه و سلم فرمودند:« خداوند بهوسیله ی این کتاب اقوامی را برتری می دهد و و اقوامی را پست و خوار میگرداند.»
۱۰. حافظ قرآن حق دارترین مردم به امامت نماز میباشد که نماز ستون دین است؛
آنگونه که در حدیث آمده : « قوم را کسی امامت کند که بیش ازبقیه قرآن می خواند».
۱۱. غبطهی حقیقی: تمنای چیزی است که دیگران دارند به دور از حسادت، غبطه در حفظ قرآن درست است؛ چنانکه در حدیث آمده: « حسادت جز در دو چیز صحیح نیست: اولی در مردی که خداوند نعمت حفظ قرآن را به او داده که نصف شب و در طول روز آن را تلاوت میکند… .»
۱۲. حفظ قرآن از دنیا و هر آنچه در آن است بهتر است؛ در حدیث آمده: « هر فردی ازشما در وقت صبح برای یادگیری و قرائت دو آیه از قرآن به مسجد برود برای او بهتر از دو شتر است، سه آیه بهتر از سه شتر و چهار آیه بهتر از چهار شتر، و هر اندازه از ٱیات از همان تعداد شتر بهتر است.»
۱۳. حافظ قرآن بیش از بقیه مردم قرآن میخواند؛ بنابر این بیش از بقیه ثواب تلاوت جمع میکند.
در حدیث آمده: کسی که یک حرف از کتاب الله بخواند به ازای آن برای او نیکی نوشته میشود و هر نیکی برایش ده برابر حساب می شود.»
۱۴. قرآن برای تو نوری قرار می دهد که بهوسیلهی آن در تاریکی ها رهیاب میشوی. قرآن نوری در قلب، نوری در چهره، نوری در قبر و نوری بر پل صراطا است؛
خداوند متعال میفرماید: « به یقین برای شما از جانب خداوند نور و کتابی آشکار کننده آمد.»
۱۵. قرآن قاریش را از تاریکیها ( گمراهی ها) به سوی نور ( هدایت) راهنمائی میکند؛ الله تعالی میفرماید: « الله بوسیله ی آن ( قران) کسانی را که رضایتش را پیروی کنند به راههای سلامتی هدایت می کند و آنان را از تاریکیها به سوی نور بیرون کرده و به راه راست هدایت میکند.»
۱۶. قرآن خواندن ثواب و نیکی برای والدین نیز حساب میشود: رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرمایند: « کسی که قرآن بخواند و بدان عمل کند، روز قیامت خداوند به والدینش تاجی میپوشاند که نورش از نور خورشید در خانههای دنیوی بهتر و زیباتر است.» (به روایت بخاری)
۱۷. حفظ قرآن طلب کننده خیر است: رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: « بهتر ین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و به دیگران بیاموزاند.»
۱۸. حفظ قرآن زنده گرداندن قلب است؛ چنانکه الله متعال میفرماید: « و آیا کسی که مرده بود، زنده گردانیدیم او را و برای او نوری قرار دادیم که بوسیله ی ان در میان مردم راه می رود.»
۱۹. قرآن کریم شفایی برای بیماریهای روحی و جسمی است: الله متعال میفرماید: « ما آیاتی از قرآن را فرود میآورم که مایه بهبودی و رحمت برای جهانیان است.»
۲۰. حفظ قرآن برای طلب تقوی و پرهیزکاری است: الله تعالی میفرماید: « قرآنی عربی بیهیچ عیب و کجی است تا آنها پرهیز کنند» ( زمر /۲۸)
۲۱. حفظ قرآن برای طلب برکت است: الله تعالی میفرماید: « و این ( قرآن) ذکری با برکت است که آن را نازل کردیم ، پس آیا شما منکر آن هستید.» ( انبیا :۵۰)
۲۲. طلب کنند سایه در روز قیامت است: رسول الله صلی الله علیه وسلم میفرماید: « روز قیامت قرآن و اهلش ـکسانی که آن را در دنیا میخواندند و به آن عمل میکردندـ آورده می شوند در حالیکه سوره ی بقره وآل عمران جلوی هستند و از قاریشان دفاع میکنند.» (با روایت مسلم)
اینها بیست و پنج سبب حفظ قرآن هستند..صلی الله علی محمد و علی اله صحبه وسلم.
منبع: قصه الاسلام
مترجم: مهرنگار حسینبر/ سنت آنلاینش
دیدگاهتان را بنویسید